Soția lui Călinescu, Anmary s-a născut la data de 28 februarie 1958, iar pasiunea pentru teatru a dezvoltat-o atunci când a devenit studentă la actorie, în anul 1979.

Florin Călinescu și Anemary s-au căsătorit în anul 1978, iar teatrul a fost pasiunea comună care i-a făcut să se îndrăgostească unul de celălalt.

Din păcate însă, timpul nu a fost de partea lor. Treptat, tragediile au început să apară în viața actorului, fără ca acesta să fie pregătit.

Tragedii în lanț

Ana Maria cunoscută și sub numele de Anmary, i-a dăruit lui Florin Călinescu o fetiță. După momentul de bucurie, însă, au început tragediile. La doar cinci luni de la naștere, inima fetiței s-a oprit.

Durerea trăită de cei doi a fost una imposibil de imaginat, dar Anamary, a încercat totuși să îi ofere încă odată lui Florin un copil.

Astfel, au venit pe lume cei doi băieți, Luca și Petru.

Când viața părea că s-a aranjat pentru cei doi, o altă tragedie a lovit familia Călinescu.

Cum a pierdut-o pe Anemary

Odată cu venirea anului 1996, când actorul era era plin de inspirație și reușite, un al doilea necaz s-a abătut asupra familiei.

Ana Maria a fost diagnosticată cu cancerul esofagian. Actrița a ajuns la Spitalul Universitar în anul 2005, acolo unde a încetat din viață chiar în ziua în care trebuia să împlinească 47 de ani, dar și 27 de căsnicie. Actorul a fost devastat ani de zile, însă tragediile din viața sa nu s-au oprit aici.

După ce și-a pierdut soția, fiul lui cel mic, Luca Călinescu, s-a sinucis din cauza depresiei.

Se pare că acesta suferea de depresie încă de la moartea mamei sale.

Florin Călinescu nu s-a lăsat doborât de întâmplările neplăcute pe care viața i le-ai oferit și a reușit să meargă mai departe, continuându-și viața și dând totodată dovadă de un curaj imens.