În perioada primelor sapte luni ale acestui an comparativ cu perioada corespunzatoare a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut  cu 17,1%. Creşterea provine atât din vânzarea de produse nealimentare (+19,7%) cât şi din vânzarea de produse alimentare, băuturi şi tutun (+14,2%).

În perioada 1.I. – 31.VII.2008 comparativ cu  perioada 1.I. – 31.VII.2007, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule, a crescut  cu 27,0%. Volumul cifrei de afaceri la comerţul cu  autovehicule, motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea autovehiculelor a crescut cu 32,3%, iar la comerţul  cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule cu 19,1%.

În  ceea  ce  priveşte  serviciile de piaţă pentru populaţie,  volumul cifrei de afaceri a crescut cu 9,9%.

În luna iulie 2008, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât  faţă de luna precedentă cât şi faţă de luna corespunzătoare a anului precedent cu 12,2%, respectiv 22,6%.

Sursa: INS