Compania Henkel Romania a inregistrat in anul 2006 o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro, in crestere cu 34% fata de anul precedent, informeaza un comunicat al companiei. Profitul brut aferent anului trecut a fost de 13,5 milioane euro. Cresterea vanzarilor Henkel a fost pusa de companie pe seama unei evolutii ascendente a tuturor diviziilor Henkel Romania – detergenti si produse pentru curatat, produse cosmetice, adezivi comerciali si profesionali (inclusiv Bautechnik) si tehnologii (inclusiv Loctite).

“In Romania am reusit sa punctam aniversarea celor 130 ani de la infiintarea companiei Henkel prin rezultate de exceptie. Este rezultatul muncii intregii echipe Henkel Romania, toate diviziile contribuind la acest succes”, spune Liviu Sfrija, presedintele Henkel Romania.

La sfarsitul anului trecut a fost definitivata fuziunea dintre Henkel Romania SRL si Henkel Bautechnik Romania SRL, iar compania rezultata – Henkel Romania pastreaza structura organizationala pe divizii si personalul celor doua companii care au fuzionat.

Anul trecut Henkel Romania a investit in prima fabrica de adezivi pentru constructii marca Ceresit. Fabrica a fost extinsa si modernizata din punct de vedere tehnologic, avand in prezent trei unitati de productie. Capacitatea de productie depaseste 200.000 tone anual, valoarea totala a investitiilor depasind 10 milioane de euro. Totodata, Divizia Adezivi a inaugurat primul Centru International de Instruire Profesionala destinat perfectionarii tuturor  profesionistilor din domeniul constructiilor – constructori, arhitecti, meseriasi – si partenerilor, ca rezultat al unei investitii de 30.000 de euro. La inceputul acestui an Henkel Romania a deschis Showroom-ul Ceresit pentru Profesionisti, investitia totala alocata acestuia fiind de 100.000 de euro.

Infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Austria (devenita in 1998 Henkel Central Eastern Europe), Henkel Romania are in prezent 440 angajati, iar portofoliul sau cuprinde aproximativ 30 de marci, de la produse cosmetice, detergenti, adezivi comerciali si profesionali pana la tehnologii.

Sursa: Capital 28 Februarie 2007