Codul galben de viscol şi ninsori începe duminică noapte la 2 şi este valabil până luni după prânz. Va ninge atât de mult în Apuseni, în nordul carpaţilor Orientali şi în vestul Meridionalilor încât stratul de zăpadă care are deja un metru va creşte cu încă 10 centimetri. În tot acest timp vântul va avea la rafală 90-100 de kilometri pe oră.

″Este un ciclon venit din Atlantic care afectează mai multe ţări din Europa. La noi mai pierde din intensitate, dar ajunge pe partea asta de vest-nord a ţării.”

Nici zonele joase nu sunt ocolite de intemperii. De 4 ore este în vigoare o informare de ninsori, vânt şi precipitaţii mixte pentru vestul, nord vestul şi centrul ţării.

″Luni şi marţi va bate vântul şi în celelalte regiuni, sud şi est, dar cu viteze mai mici, de 45-55 de km pe oră, intensificând senzaţia de frig”.

După o noapte extrem de geroasă, în estul şi sudul ţării temperaturile se mai îmblânzesc.

Pentru locuitorii mai multor oraşe din Oltenia, Muntenia şi Moldova dimineaţa acestei zile a fost cea mai geroasă de la începutul acestei ierni. În Bucureşti, de exemplu, s-au înregistrat -16 grade şi a fost chiar mai frig decât la întorsura Buzăului, unde au fost -10.

Nu scăpăm de gerul extrem cel puţin până marţi.

SURSA:PRO TV