Fostul preşedinte al Duracell International Inc. şi Borden Chemical Inc., Robert Kidder va deveni preşedinte şi director executiv al companiei americane Chrysler după ce aceasta îşi va finaliza restructurarea sub protecţia legii falimentului şi va încheia o alianţă cu Fiat SpA, a anunţat compania.

Kidder îl va înlocui pe Robert Nardelli în funcţia se şef al grupului Chrysler, care va fi format din activele viabile, controlate de Fiat SpA după finalizarea restructurării, într-un termen de câteva luni, potrivit CEO-ului Fiat, Sergio Marchionne.

Noul şef al Chrysler va participa la selectarea celorlalţi opt membri în consiliul director care va admkinistra „noua” companie americană.

Nardelli a fist instalat în funcţia de preşedinte şi director executiv al Chrysler în momentul în care Cerebus Capital Management a preluat constructorul auto în august 2007.

Robert Nardelli şi-a anunţat încă din data de 30 aprilie intenţia de a părăsi Chrysler, ziua în care a fost anunţată întrarea sub protecţia legii falimentului. Acesta se va întoarce la Cerebus, în calitate de consultant.