Guvernul chinez i-a aprobat companiei Research in Motion (RIM) autorizatia  pentru a comercializa dispozitivul BlackBerry in China, la opt ani de la inaintarea acesteia, informeaza Associated Press. Canadienii de la Research in Motion se afla in proces de finalizare a sistemului de livrare a produselor.

In China, RIM BlackBerry se va adresa marilor companii din principalele orase chinezesti, precum Beijing, Shanghai si Guangzhou. Astfel, modelul BlackBerry 8700g va fi prezent in magazine din China din iulie. Compania a primit deja 5.000 de comenzi in avans.

Unul dintre motivele companiei RIM de a incepe operatiuni in China este si lansarea telefonului iPhone al concurentului sau Apple pe piata din Statele Unite. Acesta se bucura de un succes nebun, in primele zile Apple si AT&T comercializand  peste 700.000 de unitati, valoarea acestora depasind 250 de milioane de dolari.  

RIM intentioneaza sa-si extinda relatia cu China Mobile si sa-i creasca nivelul de notorietate. Compania distribuie produsul BlackBerry si in India si Japonia.

Sursa: Capital