CEFC va plăti 17 dolari pentru fiecare acțiune Cowen de clasă A, reprezentând o valoare cu 29,5% mai mare față de prețul de închidere a acțiunilor de marți. Acordul, care va fi finalizat până la finalul celui de-al treilea trimestru al anului 2017, va fi supuse aprobărilor instituțiilor de reglemantare și celor guvernamentale, conform anunțurilor făcute de cele două companii.

Pe lângă prețul de 100 de milioane de dolari pentru participația de 20% din titlurile Cowen, compania americană va CEFC dreptul de a desemna trei directori în consiliul de administrație.

Mai mult, CEFC China va oferi 175 milioane de dolari pentru finanțarea datoriilor Cowen, conform declarațiilor companiilor. ”Acest parteneriat va accelera creșterea în zonele principale de expertiză ale companiei Cowen: servicii bancare de investiții, acțiuni, cercetare și managementul investițiilor”, a declarat Peter Cohen, directorul executiv al Cowen, citat de Reuters.

Anunțul companiei CEFC vine la o zi după ce producătorul american de mașini electrice Tesla Inc. a declarat că firma chinezească Tencent Holdings Ltd a achiziționat o participație de 5 procente din companie pentru suma de 1,78 miliarde de dolari.

Chinezii de la CEFC, interesați să dezvolte operaţiunile KMG International

În urmă cu două zile, capital.ro informa că o delegaţie a CEFC (China Energy Company Limited), împreună cu membri ai conducerii executive a Grupului KMG International (KMGI), au avut săptămâna trecută o serie de întâlniri cu mai multe instituţii bancare prezente pe piaţa locală care au susţinut, prin creditele acordate KMGI în ultimii ani, planurile investiţionale ale companiei.

"Scopul întâlnirilor reprezentanţilor CEFC cu cei ai BCR (Banca Comercială Română), Unicredit, Raiffeisen, ING şi Bancpost, a fost cel de a prezenta partenerilor KMGI din industria bancară viziunea şi planurile de dezvoltare pe care viitorul acţionar majoritar al companiei le are în vedere. Prezentarea noului acţionar al companiei reprezintă o practică obişnuită în relaţia client-instituţie bancară în regiunile în care compania activează", se arată într-un comunicat al KMG International. 

Potrivit sursei citate, demersurile din această săptămână vin să confirme, o dată în plus, interesul şi angajamentul CEFC în consolidarea investiţiilor şi extinderea operaţiunilor KMGI.