Dacă credeaţi că traficul din Bucureşti este un calvar, ei bine, în China, blocajele în trafic se întind pe 100 de km, iar şoferii stau în coloană chiar şi nouă zile.

Pentru a evita aceste blocaje, autorităţile chineze vor să introducă o lege prin care să oblige locuitorii din Beijing să aibă o singură maşină, iar cei care nu sunt rezidenţi de minimum cinci ani să nu aibă dreptul de a parca în oraş.

Măsura a stârnit numeorase controverse. Xiong Chuanlin, asistentul secretarului general al Asociaţiei Producătorilor de Automobile din China, a delcarat că o asemenea decizie ar afecta serios vânzările de maşini.

“Orice piedică care va fi pusă sectorului auto, care contribuie serios la produsul intern brut, va însemna o piedică pusă economiei naţionale”, a spus Chunalin.

“Problema nu o reprezintă creşterea vânzărilor de automobile. Autorităţile ar trebui să ofere oamenilor mai multe opţiuni de transport public şi să facă drumurile mai eficiente pentru şoferi, biciclişti şi pietoni", a mai spus Chuanlin.

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/1pRQ-B_R6Vs?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/1pRQ-B_R6Vs?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>