Se pare ca locuitorii Beijingului platesc un tribut din ce in ce mai greu Jocurilor Olimpice. Dupa ce autoritatile din capitala chineza au anuntat ca vor reduce la jumatate numarul de masini ce vor circula pe sosele, pentru ca aerul sa nu fie poluat, acum aceleasi autoritati s-au mai gandit la ceva.

Carnea de caine, servita de obicei in unele restaurante din Beijing, va fi interzisa in timpul Jocurilor Olimpice care se vor desfasura intre 8 si 24 august, pentru ca turistii straini care vor veni aici sa nu fie dezgustati de acest lucru.

Astfel, consumatorii de carne de caine nu vor avea voie sa manance din felurile preferate de mancare in spatii publice, intrucat cele 112 restaurante in care se gasea mancare preparata din carne de caine, vor fi obligate sa respecte aceasta interdictie.

„In cazul in care un chinez va comanda carne de caine, personalul restaurantului va trebui sa-i recomande altceva”, a declarat directoarea Biroului pentru turism din Beijing.

Autoritatile chineze exclud posibilitatea ca vreun restaurant din Beijing sa se abata de la aceasta regula si sunt sigure ca turistii straini nu vor fi nevoiti sa vada vreun chinez mancand carne de caine.

Sursa: L’Expansion