SC Chimcomplex SA Borzesti a participat cu un stand, in colaborare cu Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din cadrul UPB, care a prezentat realizari ale colaborarii dintre UPB si Chimcomplex.

 Presedintele Consiliului de Administratie a Chimcomplex, Domnul dr.ing.Bancila Virgiliu a prezentat studentilor facultatii prelegerea "O noua abordare a industriei chimice din Romania" . Au fost prezenti peste 100 de studenti si cadre didactice a facultatii.

In prezentarea respectiva Domnul dr.ing.Bancila Virgiliu a reiterat proiectul infiintarii Companiei Nationale de Chimie, nucleul acestuia fiind Chimcomplex si Oltchim.

 Actiunea se va realiza odata cu achizitia Oltchim de catre Grupul SCR, prin Chimcomplex. In programul Grupului SCR se are in vedere relansarea productiei la Oltchim, aplicarea unor biotehnologii performante, prietenoase cu mediul inconjurator.

  A fost  evidentiat si faptul ca prin programul de dezvoltare a Chimcomplex se are in vedere angajarea imediata a 15 – 20 ingineri chimisti care sa preia stafeta de la seniorii companiei si care sa o dezvolte in continuare pentru atingerea unei cifre de afaceri de 100 mil.Euro in anul 2020.

 In discutiile care au urmat, in special cadrele didactice au apreciat pozitiv preocuparea Grupului SCR, a Chimcomplex de achizitie a Oltchim si de relansare a industriei chimice in Romania.