„Avem facultatea de material rulant. În fiecare an, 40 de oameni termină această facultate”, a declarat Adrian Vlaicu, expert afaceri în cadrul CFR Călători, la Conferința Capital Transporturi și Infrastructură 2018.

„Dacă mai găsești 10 după un an, e mult. Dacă mai găsești doi, după doi ani, e bine. E crunt. După noi nu mai e nimeni”, a mai spus Vlaicu.

El a mai făcut și alte declarații referitoare la transportul feroviar de călători.

„Portofoliul CFR Călători cuprinde peste 1.200 de trenuri călători, dintre care 70% sunt trenuri Regio, deci trenuri personale. Avem, de asemenea, un parc compus din peste 1.400 de unități de material rulant”, a spus Adrian Vlaicu.

„Raportat la bugetul acestui an, buget care nu este încă nu este aprobat, din păcate, însă pot să vă spun că în proiectul de buget avem peste 65 mil. lei, din care mai mult de trei sferturi sunt destinate modernizării parcului la necesitățile călătorului. Vechimea parcului de material rulant are cam 30 de ani, dar, odată cu modernizarile, lucrurile se  vor schimba, materialul rulant va fi updatat și capabil să se circule datorită lui în următorii 15 ani”, a adăugat consilierul din cadrul companiei feroviare.

Conferința Transporturi și Infrastructură 2018 a fost organizată de Capital, la Hotel Domenii Plaza, cu sprijinul partenerilor: Delta Bloc, Danube Total Grup, Grampet Group, SCC Erbașu și International Lazar