Xperia Z are un ecran Full HD 1080p x 1920 pixeli de 5 inch cu Mobile BRAVIA Engine 2, procesor quad-core Snapdragon S4 Pro de 1.5 GHz, 2GB RAM,  cameră foto de 13MP cu funcţie Fast Capture şi Exmor RS, tehnologie HDR video şi spaţiu de stocare de până la 32 de GB. Creat din materiale premium, Xperia Z vine cu un nou design, OmniBalance, cu forme rotunjite şi suprafeţe lucioase. În ciuda corpului său subţire, de doar 7,9mm, Xperia Z este un telefon durabil din sticlă şi materiale menite să reziste. Totodată, este telefonul cu cel mai mare grad de rezistenţă la praf şi la apă (standardele IP55 şi IP57).

Telefonul are o baterie care îi conferă o autonomie de 14 ore în modul de convorbire şi 530 de ore în standby. La Xperia Z se poate asculta muzică timp de 40 de ore şi se pot urmări filme până la 5,5 ore înainte ca bateria să se epuizeze.  Xperia Z include şi modul Battery STAMINA, ce închide automat aplicaţiile care consumă bateria atunci când ecranul este închis şi le activează înapoi odată cu activarea ecranului.

Xperia Z va fi lansat pe platforma Android 4.1 (Jelly Bean) şi va primi actualizările pentru varianta 4.2 în scurt timp. Xperia Z va fi disponibil pe primele pieţe începând cu primul trimestru al anului 2013.