Certuri violente între Președintele francez și Prima Doamnă. Îngrijorată de cariera soțului ei și de imaginea sa, Brigitte Macron nu ezită să-i transmită președintelui francez propriul punct de vedere, chiar dacă uneori o face într-un mod destul de frust.

Așa se explică și certurile extrem de tensionate ce cutremură uneori pereții de la Palatul Elysée.

Certuri violente între Președintele francez și Prima Doamnă. ”Pereții palatului nu sunt foarte groși”

Brigitte Macron nu merge acolo pe căi ezitante. Când ceva îi displace primei doamne, Emmanuel Macron este informat rapid.

Dar pereții palatului nu sunt foarte groși, este dificil pentru cei doi să fie discreți în timpul certurilor lor violente, arată gala.fr.

Așadar, întreaga reședință prezidențială, plin de consilieri și personal, participă, fără să vrea, la schimburile furtunoase dintre cei doi, atunci când au loc.

”Nu cu mult timp în urmă, zidurile tremurau la Palatul Elysée” a relatat Le Parisien despre o ceartă între președintele Republicii și soția sa, care a avut loc în octombrie 2018.

Pentru a susține comentariile presei, un susținător al lui Emmanuel Macron a mărturisit apoi că ”acesta este modul lor de comunicare”.

Potrivit unui prieten al președintelui care i-a văzut certându-se, uneori vorbesc foarte viu unul cu celălalt, ceea ce duce la ciocniri, pentru că amândoi sunt personalități puternice.

Griji pentru al doilea mandat

Adesea, Brigitte Macron vrea doar să-l alerteze pe Emmanuel Macron, îngrijorată cu privire la prezența acestuia la Palatul Elysée pentru un al doilea mandat.

Ea, care iese pe străzile Parisului, aude reproșurile făcute soțului ei: ”prea arogant, prea fragil”, arată sursa citată.

La fel ca într-un cuplu, soția sa se raportează la acuzațiile care i se aduc președintelui. Și ea este una dintre puținele persoane care îndrăznește să-i spună, chiar dacă asta înseamnă să provoace un meci gălăgios. .

Brigitte și Emmanuel Macron formează un duo nedespărțit, capabil să-și spună totul unul altuia, chiar și lucrurile mai puțin plăcute.

”Suntem un cuplu destul de puternic. Ne spunem lucruri”, a mărturisit ea pentru RTL, în iunie 2019. De la începutul campaniei prezidențiale a lui Emmanuel Macron, influența lui Brigitte asupra viitorului președinte a putut fi cu ușurință văzută.

Doamna Macron nu a ezitat să-și critice soțul în fața consilierilor săi pentru un discurs prea lung, de exemplu.

Personajul său nu i-a câștigat prieteni la Palatul Elysee, dar oricum, Prima Doamnă are sprijinul deplin al președintelui.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea