Compania de consultanţă a intermediat recent închirierea vilei din Lascăr Catargiu nr. 50 (foto), de 728 mp, care a servit ca sediu al Ambasadei Siriei la Bucureşti peste 10 ani. Cererile vin pentru mai multe tipuri de învăţământ fie că este vorba de grădiniţe, şcoli primare, gimnaziale, licee sau activităţi de tip after-school.

“Închirierea de clădiri vechi, cu parfum de epocă de către unităţi private de învăţământ reprezintă o nişă într-o continuă dezvoltare. Numai în această lună am intermediat două tranzacţii de acest gen: închirierea unei vilei de 728 mp, din zona Victoriei, de către Şcoala Europeană Bucureşti, care intenţionează să o amenajeze într-un liceu privat şi închirierea unei vile de 210 mp,  în zona Cotroceni, de către Injoy, un after-school, cu şcoală de vară”, a declarat Alexandru Petrescu, manager al Esop Consulting.

Clădirea în care va funcţiona viitorul liceu Şcoala Europeană Bucureşti a fost construită în 1910 şi a stat mult timp în patrimoniul RAPPS, fiind retrocedată foştilor proprietari abia anul trecut. În total, vila are o suprafaţă închiriabilă de 728 mp, dispusă pe demisol, subsol, parter, etaj şi mansardă, fiind deservită de patru locuri de parcare şi o curte de 490 mp. Imobilul are în total 18 camere, patru băi, două bucătării şi spaţii tehnice.

Şcoala Europeană Bucureşti a fost înfiinţată în 2001 şi avea la acea dată o singură clasă cu nouă elevi. În 2012 a ajuns la un total de 270 elevi înscrişi, în 20 clase, din toate ciclurile de învăţământ: primar, gimnazial şi liceal.

Vila de pe strada Ion Manolescu nr. 10 în care va funcţiona un before&after-school se află în zona Cotroceni, în imediata apropiere a Palatului Cotroceni şi a Parcului Romniceanu. În total, imobilul are o suprafaţă închiriabilă de 210 mp, şapte camere, patru băi, o bucătărie şi spaţii tehnice, dispuse pe mai multe niveluri: subsol, parter, etaj şi mansardă.

Injoy se va deschide în luna iunie şi va oferi servicii educaţionale before & after-school, summer-school şi cursuri pentru cei mici.