Judecătoria Sectorului 5 a stabilit data de 17 ianuarie pentru a judeca cererea de eliberare condiţionată făcută de Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul ICA. Comisia de liberare conditionată a penitenciarului Rahova a amânat vineri pentru 10 luni discutarea eliberării condiţionate, potrivit Hotnews.ro. Dan Voiculescu are dreptul să conteste în instanţă decizia Comisiei şi a făcut acest lucru la Judecătoria Sectorului 5.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, a fost încarcerat în 8 august 2014, după condamnarea definitivă la zece ani de închisoare pentru spălare de bani primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, potrivit News.ro.

După ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, zece cărţi: "Omenirea, încotro?", "Dezvoltarea economică durabilă", "A patra cale", "Efecte de antrenare a investiţiilor străine în economia românească 1990-2014", "Economia românească", "Investiţii străine directe – vector al dezvoltării economice", "Managementul riscului în accesarea şi gestionarea fondurilor europene", "Clasa de mijloc – teoria şi practica antreprenorială", "Consideraţii asupra teoriei lui Maslow – Participare la conferinţe naţionale şi internaţionale" şi "Teoria valorii – Participare la conferinţe naţionale şi internaţionale". Şapte dintre acestea au recomandări de la profesorul Dumitru Miron, fost decan al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE.