În fiecare zi, milioane de microtranzacții au loc în jocurile video din întreaga lume, însă subiectul se centrează pe cele mai scumpe tranzacții de acest fel – unele dintre ele o să vă uimească, iar altele o să fie total ridicole. Majoritate acestor obiecte digitale sunt simple elemente de design al caracterelor, nu ajută jucătorii cu absolut nimic decât cu o imagine schimbată.

O sabie dintr-un joc chinezesc – Jocul Age of Wulin a fost lansat în 2012 în China, însă creatorii au oferit arme virtuale către licitație înainte de lansarea sa. Câteva dintre ele s-au vândut cu câte 2-3.000 de dolari, însă cea mai scumpă licitație a avut loc la sfârșit, pentru o armă unică pentru care câștigătorul din poză a plătit 16.000 de dolari.

AWP Dragon Lore, un skin pentru o armă din jocul CS:GO, vândut cu 20,000 de dolari

Insula Comorilor – o hartă dintr-un joc video numit Entropia, cumpărat de o companie de imobiliare virtuale în 2004 cu 26.000 de dolari. Entropia avea un sistem de monetizare cu rata de 10-1 cu dolarul american. Asta însemna că un 10 dolari în joc puteau să fie scoși pe cardul individual, echivalând cu 1 dolar real.

Câinele roz de război – un animal de companie în jocul Dota 2, vândut cu 38,000 de dolari datorită rarității sale

Palatul de Cristal din Entropia. Același joc despre care am vorbit anterior, a vândut spațiu virtual în valoare de 330.000 de dolari către un grup de investitori în urmă cu 10 ani. Afacerea le-a mers atât de bine, încât anul trecut au vândut 500.000 de acțiuni ale palatului cu prețul de 1 dolar acțiunea, terminate în 48 de ore.

Clubul Neverdie –  Jon Jacobs (foto) a cumpărat în 2007 un asteroid în jocul Entropia cu 100.000 de dolari, unde a construit clubul. La vremea sa a fost pur si simplu un club virtual în care jucătorii puteau cumpăra cu bani reali bilete la concert sau chiar si bauturi! Poate suna ridicol, dar conform declarațiilor sale, acesta și-a scos banii de pe investiție în 8 luni de zile, iar 3 ani mai târziu, a vândut asteroidul cu peste 600.000 de dolari. Este până în momentul de față deținătorul recordului mondial în cartea Guiness pentru „deținerea celui mai scump obiect virtual”.