"Este fără îndoială puţin surprinzător faptul ca primul loc în ceea ce priveşte căutările pe 2013 să fie ocupat de cineva care întruchipează forţa şi pacea: Nelson Mandela", a comentat Amit Singhal, un responsabil al Google.

Pe locul doi se află fostul actor american Paul Walker, care şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină, la începutul lunii decembrie. Urmează iPhone 5s al Apple, apoi, pe locul patru, Cory Monteith, starul din seria ‘Glee’, decedat la vârsta de 31 de ani în această vară, în urma unei supradoze de heroină şi alcool, la câteva săptămâni după ce încheiase o cură de dezintoxicare.

Dansul "Harlem Shake" şi atentatele împotriva maratonului de la Boston, apoi prinţul George, copilul prinţului William şi al soţiei sale Kate, figurează de asemenea în clasamentul celor 10 căutări cele mai frecvente pe Google.

În fiecare an din 2001, motorul de căutare american publică ‘Zeitgeist’ (spiritul timpului în limba germană), care constituie, potrivit Google, un ‘bun indicator al stării de spirit a internauţilor’.
Sursa: Agerpres