Potrivit specialiștilor, drobul este un aliment sănătos de pe masa de Paște, fiindcă el conţine multă verdeaţă care compensează faptul că e făcut din măruntaie. Cu toate acestea, pentru evitarea problemelor digestive, se recomandă să limităm cantitatea de mâncare pe care o consumăm.

„Toată lumea pofteşte la mâncărurile româneşti tradiţionale, însă trebuie să se limiteze la câte puţin din fiecare, puţin alcool şi grăsimi”, recomandă Eduard Adamescu, nutriţionist la Cabinetul „Calea Moşilor” din Bucureşti, potrivit doctorulzilei.ro

Cei care au ţinut post trebuie să evite o masă bogată în grăsimi.

Ce trebuie să facem pentru a nu avea probleme cu digestia.

Dacă mâncaţi ponderat şi nu aglomeraţi toate preparatele la o masă nu veţi avea probleme din cauza digestiei îngreunate.

În schimb, dacă mâncaţi drob, ouă, ciorbă de miel şi prăjituri, în cantităţi mari şi toate la o masă, combinate cu alcool, veţi avea de suferit.

„Din ouă şi carne în combinaţie cu alcool apar probleme digestive, pornind de la indigestie până la pancreatită acută”, avertizeză Eduard Adamescu.

La masa de dimineaţă, ar trebui să fie suficiente două ouă, o felie de drob şi una de cozonac.

„Drobul e bun pentru că el conţine multă verdeaţă care compensează faptul că e făcut din măruntaie. Îl puteţi consuma la micul dejun. Nu exageraţi cu ouăle. Sunt suficiente două pe zi”, este sfatul nutriţionistului Eduard Adamescu.

La prânz, puteţi mânca o ciorbă de miel, o friptură cu salată şi garnitură şi eventual un desert, alături de un pahar de vin.
„Ciorba de miel e bună mai ales dacă e făcută cu borş, verdeaţă şi nu e foarte grasă. Friptura de miel nu trebuie să aibă mai mult de 150 de grame porţia. Eu recomand să fie consumată cu salată sau garnitură”, mai sfătuieşte medicul Eduard Adamescu.

Cum trebuie mâncată carnea de miel

Pentru ca digestia să se facă fără probleme, specialiştii în nutriţie recomandă să consumaţi carne de miel cât mai slabă şi să o preparaţi fie la grătar, fie la cuptor pentru a-şi păstra calităţile nutritive.

„Evitaţi prăjelile, din cauza compuşilor toxici şi aportului caloric mare. Spre deosebire de carnea preparată la grătar, cea prăjită îşi păstrează o mare parte din grăsime, fiind un stimulent al secreţiei de suc gastric care provoacă arsuri sau dureri de stomac. Bolnavii cronic trebuie să fie şi mai atenţi la alimente în zilele de sărbătoare. Nu le este interzis să mănânce produse tradiţionale, însă nu trebuie depăşite limitele”, atenţionează nutriţionistul Eduard Adamescu.