Cel mai popular telefon din toate timpurile! Deși trăim într-o eră dominată de tehnologie avansată, titlul de cel mai popular telefon nu îi revine unui smartphone, ci unui model simplu, mult mai vechi. Mai exact, este vorba despre Nokia 1110.

Nokia 1110, cel mai popular telefon din toate timpurile

Datele agregate de platforma Visualcapitalist.com arată că Nokia 1100 a înregistrat peste 250 de milioane de vânzări în doar șase ani. A fost retras din producție în 2009.

Analiza efectuată de platformă este bazată pe informații de la Wikipedia, Yahoo Finance și firma de analiză tehnică Omdia. Aceasta oferă o perspectivă impresionantă asupra pieței telefoniei mobile. Cu aproximativ 7,1 miliarde de utilizatori de telefoane mobile în 2021, ceea ce reprezintă aproximativ 90% din populația globală, Nokia 1100 se evidențiază ca un gigant necontestat.

Nici Apple, nici Samsung nu sunt lideri în clasament

Contrar așteptărilor, liderul vânzărilor nu este un produs Apple sau Samsung, ci acest telefon simplu, funcțional și accesibil, care a cucerit în special piețele în curs de dezvoltare. Nokia 1100 a excelat prin prețul său accesibil, funcționalitatea de bază și dimensiunile compacte. Acestea s-au dovedit a fi calități esențiale pentru utilizatorii din țările în curs de dezvoltare.

Surprinzător, pe locul al doilea în top se situează Nokia 1110, cu 248 de milioane de unități vândute. Acesta este urmat de iPhone 6 și 6 Plus, cu un total de 222 de milioane de unități. Aceste modele de iPhone au marcat debutul erei smartphone-urilor cu ecran mare și rămân cele mai bine vândute modele ale companiei Apple, scrie playtech.ro.

Topul celor mai vândute telefoane este dominat în mare parte de modele Nokia și Apple. Excepție fac Samsung E1100 (locul 11) și Motorola Razr V3 (locul 17), care au reușit să spargă acest duopol.

Nokia 1110, grafic vânzări
Grafic vânzări telefoane mobile / SURSA FOTO: Visual Capitalist

Nokia și Apple, destine diferite

Nokia și Apple au urmat traiectorii diferite în ultimul deceniu. Nokia era, odată, lider incontestabil pe piața de telefoane mobile. A pierdut însă teren în fața rivalilor săi odată cu ascensiunea smartphone-urilor.

Compania finlandeză a întâmpinat dificultăți în tranziția spre noua generație de telefoane. Din această cauză, a pierdut poziția de lider în favoarea companiilor Apple, Google și Samsung. În 2014, Microsoft a preluat divizia de telefoane mobile a Nokia, încercând să-și consolideze propria platformă Windows Phone. Totuși, după eșecul acestei inițiative, Nokia și-a vândut din nou divizia de telefoane mobile către HMD Global, care produce în prezent telefoane Nokia ce funcționează pe sistemul de operare Android.

Conform clasamentului Visual Capitalist, niciun model lansat după 2021 nu a intrat în top 15 cele mai bine vândute telefoane. Iar acest lucru arată impactul extraordinar pe care l-au avut aceste modele istorice. Într-o eră definită de inovație rapidă și schimbare constantă, Nokia 1100 rămâne un simbol al durabilității și accesibilității în industria telecomunicațiilor.