Paul Mieilă se intitulează a fi un prieten foarte apropiat de-al lui Gheorghe Dincă. Ambii au 66 de ani și au fost colegi de școală și de muncă. De asemenea, cei doi au fost vecini de bloc și, ulterior, de cartier.

„Îl cunosc, sau de fapt credeam că-l cunosc foarte bine. Avem multe amintiri împreună, mai ales din tinereţe. Eram nedespărţiţi. El a fost cel care, pe vremuri, m-a şi ajutat să mă şi angajez. Era un om bun şi săritor. Nu îmi amintesc să fie obsedat de femei. El s-a căsătorit din dragoste. Îşi iubea mult soţia,” a declarat Paul Mieilă.

Acesta spune că, după ce ambii s-au mutat la casă, relația lor de prietenie s-a răcit. Ba mai mult, povestește că plecarea în Italia l-a schimbat pe Gheorghe Dincă, susținând că s-a întors de acolo alt om.

Cu privire la ziua răpirii Alexandrei, Paul Mieilă susține că l-a văzut la ora 10.30 pe Gheorghe Dincă, care era foarte grăbit încât nici măcar nu l-a salutat pe bunul său prieten din tinerețe.

„La ora 10,30, exact când noi am ajuns în faţa casei lui Dincă, l-am văzut şi pe el. A parcat maşina peste drum, a coborât, a traversat, a deschis porţile în grabă şi a intrat. A băgat urgent maşina în curte, era grăbit, nu agitat. A trecut pe lângă mine şi nici nu m-a salutat. La 10.30 a băgat-o pe Alexandra în casă. Acum ştiu sigur. Nimeni de la poliţie n-a venit să mă întrebe ceva. Mă duceam eu să le zic, dar v-am zis, mă deplasez foarte, foarte greu”, a mai declarat Paul Mieilă jurnaliștilor Adevărul.