Este anunțul momentului. Cel mai bun epidemiolog din România vine cu veștile cele mai importante. După ce pandemia de coronavirus a făcut prăpăd pur și simplu în țara noastră, se pare că, în sfârșit, aceasta se apropie de finalul ascensiunii.

Vești uriașe pentru toți românii

Epidemiologul Geza Molnar spune că pandemia în România este în platou, iar numărul de cazuri noi fluctuează de la o zi la alta, fără creşteri bruşte. Acesta vine cu un mesaj foarte important. “Coronavirus este tot o viroză, tot respiratorie. Un ciclu epidemic pe orice teritoriu, trece în şase- opt săptămâni. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în China. A fost un număr mare de cazuri, după care lucrurile s-au liniştit. A trecut în Europa, Italia, Spania şi acolo a existat un număr mare de cazuri apoi a început să coboare”, a declarat Geza Molnar, conform mediafax.

“Virusul nu este sinucigaş. Nu o să îmbolnăvească toată populaţia pentru că atunci nu va mai avea unde să se transmită”, a mai declarat Geza Molnar, completat de un alt specialist.

“Mai avem cam o săptămână de urcat din punct de vedere al cazurilor cu COVID 19, apoi cred că lucrurile se vor mai linişti. În ultimele săptămâni la noi la spital a tot crescut numărul de îmbolnăviţi, dar gestionăm situaţia şi o avem sub control. Sigur, trebuie să fim atenţi că putem avea surprize”, a declarat Cătălin Mişarcă, directorul medical al Spitalul Judeţean din Braşov.

Virusul va rămâne în comunitate până la câţiva ani, însă nu va mai avea aceeaşi forţă. “Probabil va fi precum virusul gripal, ca orice viroză respiratorie. Va reveni sezonier însă nu cu aceeaşi forţă şi nici cu aceeaşi transmisibilitate”, a mai declarat epidemiologul Geza Molnar.