Este vorba de albumul ''Thriller'', semnat de regretatul Michael Jackson şi produs de Quincy Jones. A fost lansat la 30 noiembrie 1982 la casa de discuri Epic Records. Cele nouă piese, care însumează 42:19 minute, se înscriu în diverse genuri muzicale, de la post-disco şi pop până la R&B şi rock. Şapte dintre ele au fost extrase pe single. Trei dintre clipurile celebre care au promovat albumul, ale pieselor ''Thriller'', ''Billie Jean'' şi ''Beat It'', au fost intens mediatizate la vremea respectivă.

Iniţial, recordul Guinness pentru cel mai bun album vândut i-a fost înmânat Regelui Pop în 2006. Performanţa a fost reconfirmată, conform http://www.guinnessworldrecords.com, la 1 ianuarie 2012, dată la care albumul se vânduse în 65 de milioane de exemplare.

Ca număr de vânzări, ''Thriller'' a fost egalat doar pe teritoriul american, de către colecţia ''Greatest Hits'' a celor de la Eagles, deţinătoare, la rândul ei, a 29 de Discuri de Platină, ce reprezintă tot atâtea milioane de exemplare vândute.

Celelalte două albume care se află pe podiumul celor mai vândute realizări discografice din toate timpurile sunt ''Back in Black'', semnat de rockerii australieni de la AC/DC, cu aproximativ 50 de milioane de exemplare vândute, şi ''The Dark Side of the Moon'', al englezilor de la Pink Floyd, cu aproximativ 45 de milioane de vânzări. AGERPRES