Autorităţile fiscale germane înregistrează un val de autodenunţuri, după ce guvernul a decis la începutul lunii februarie să cumpere informaţii sustrase de un informator de la băncile elveţiene privind conturile mai multor germani suspectaţi de evaziune, transmite AFP.

Astfel, în landul Bavaria, autorităţile au înregistrat circa 270 de autodenunţuri din partea evazioniştilor într-o singură săptămână, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe din Bavaria, citat de publicaţia Financial Times Deutschland. Un număr mare de persoane care recunosc că au încălcat legislaţia fiscală este înregistrat şi în alte regiuni, precum Berlin, Saxonia Inferioară sau Hessa.

În Hamburg, cel mai bogat oraş german, numărul autodenunţurilor a urcat de la zece la 88 în trei zile.

La nivel naţional, statul ar trebui să recupereze datorii de peste 100 de milioane de euro, notează Financial Times Deutschland.

La începutul lunii februarie, guvernul a acceptat ca autorităţile din regiunea Renania de Nord-Westphalia să cumpere de la un informator un CD cu date sustrase de la bănci elveţiene referitoare la circa 1.500 de germani suspectaţi de evaziune fiscală. Preţul cerut pentru aceste date ar fi de 2,5 milioane de euro, potrivit presei.

Guvernul a recomandat evazioniştilor să se denunţe, pentru a evita acţiunile în justiţie.