"Oferim frecvenţe în benzile de 800, 1.800 şi 2.600 MHz, preţul total de pornire fiind fixat la 9,2 miliarde de coroane (376 milioane de euro)", a declarat preşedintele CTU, Pavel Dvorak. Acesta a explicat că preţul a fost fixat pe baza rezultatelor obţinute la procedurile similare organizate în alte state europene. "Obiectivul este să dotăm Cehia cât mai rapid posibil cu acces la telefonie mobilă de viteză 4G", a subliniat Pavel Dvorak.

În ceea ce priveşte locul liber pentru un eventual nou jucător care ar dori să intre pe piaţa de telefonie mobilă din Cehia, acesta este rezervat în banda de 1.800 MHz. În prezent, pe piaţa din Cehia sunt trei operatori de telefonie mobilă, Telefonica 02, T-Mobile şi Vodafone.

Versiunile finale ale documentelor de licitaţie urmează a fi publicate marţi pe site-ul web al CTU (www.ctu.cz). ‘Orice speculaţie cu privire la posibilii candidaţi este inutilă înainte de publicarea acestor condiţii’, a precizat Pavel Dvorak, adăugând că durata consultării publice a fost fixată la 30 de zile în conformitate cu legislaţia cehă.

Procedura de licitaţie este prevăzută a se defăşura la finele lunii noiembrie iar frecvenţele ar urma să fie atribuite la finele lunii decembrie pentru o perioadă de 15 ani.

Pe piaţa din România, în acest an, ANCOM va scoate la licitaţie drepturile de utilizare a frecvenţelor în benzile de 800, 900, 1800 şi 2600 MHz pentru furnizarea de servicii de comunicaţii mobile – voce şi date – pe o perioadă de 15 ani. Este prima oară când în România licenţele de spectru se acordă printr-o procedură de selecţie competitivă.
Sursa: Agerpres