Cei peste 10.000 de angajați ai Societe Generale European Business Services, Dacia Renault, Siemens, Ericsson, WNS, Citi, Accenture, Panasonic, Alpha Bank, Carestream Health şi Medicover, plus studenții din campusul privat West Gate Studios, vor avea acces la o piscină şi terasă în aer liber pe o suprafaţă de 5.000 mp.

„Marcăm astăzi un moment extrem de interesant pe piața birourilor – inaugurăm prima piscină exterioară cu pistă de alergare și rollerblading din România, amplasată într-un parc de birouri. Este pentru prima dată când o astfel de facilitate este localizată în aceeași curte cu sediul companiilor multinaționale și la îndemâna angajatilor lor. În același timp, este încă un pas înainte în realizarea conceptului imaginat încă de la început în acest parc, de a dezvolta un «oraș în oraș»”, a declarat Liviu Tudor, președintele și fondatorul companiei Genesis Property.

Deschisă încă de la 1 august 2018, piscina a trecut perioada de testare și de calibrare a capacității.

Piscina este situată în cadrul parcului de birouri West Gate și are o capacitate totală de 200 locuri pe șezlong. Piscina dispune de o terasă exterioară cu bar-restaurant, o zonă de plajă mixtă (gresie și iarbă), un bar accesibil din apă și vestiare. Pentru încălzirea apei din piscină, dar și a celei menajere, se folosește energie regenerabilă, generată de panouri solare. De asemenea, sistemele de irigație captează apa de ploaie și o recirculă pentru întreținerea spațiilor verzi.

În baza legitimaței, atât angajații cât și studenții cazați în campusul studențesc privat West Gate Studios beneficiază de 50% reducere din tarifele de bază indiferent de ziua în care aleg să meargă la piscină. Tarifele de bază sunt 30 lei de luni până vineri, iar în weekend 50 lei. Tariful de intrare pentru copiii cu vârsta 2-6 ani este de 15 lei, iar pentru cei de vârsta 6-14 ani de 20 lei. Clienții unității de cazare Studio One Accommodation Suites, inaugurată în 2017, beneficiază de acces gratuit la piscină.

Pista de alergare și rollerblading care înconjoară zona piscinei, este construită din materiale ce oferă o aderență crescută și atenuează șocul dat de impactul piciorului cu solul în timpul activităților sportive. Accesul pentru chiriașii companiilor din parc și pentru studenții rezidenți ai West Gate Studios este gratuit.

 

„Această piscină aduce un mare plus pachetelor de beneficii oferite deja de către companiile din parc angajaților lor. Companiile pot alege să ofere acces la piscină ca beneficiu suplimentar și pot folosi zona de terasă pentru ședințe sau întâlniri informale”,  a explicat Ștefan Tudos, vicepreședintele companiei Genesis Property.

Anul acesta, Liviu Tudor a transformat în spaţii de cazare de patru stele două etaje ale unuia dintre căminele studenţeşti pe care le administrează în parcul său de afaceri West Gate din cartierul bucureştean Militari. Noile unităţi de cazare sunt gândite pentru partenerii sau colegii ocupanţilor spaţiilor de birouri din parc. West Gate Studios, cel mai mare campus privat din România a fost inaugurat în 2009 cu un număr de 925 de camere şi apartamente pentru studenţi. Etajele unu şi doi din clădirea A2 a complexului au fost transformate în 32 de camere cu dotări similare unui hotel de patru stele, în urmat unei investiţii de 500.000 de euro.

Parcul de afaceri West Gate cuprinde cinci clădiri de birouri cu o suprafaţă comercială de 75.000 mp, campusul studenţesc West Gate Studios şi trei spaţii de parcare care oferă, în total, 950 de locuri.

Liviu Tudor ocupă locul 12 în ultima ediţie a Top 300 Capital cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 280-300 mil. euro.