Încorporând un senzor de 20,4MP și tehnologia de stabilizare a imaginii, noul HX50 realizează fotografii pline de culoare și înregistrări video Full HD, chiar și de la distanțe foarte mari.
Zoom-ul optic remarcabil oferă flexibilitate în alegerea poziției de fotografiere, în timp ce tehnologia de stabilizare a imaginii Optical SteadyShot garantează calitatea înregistrării. Chiar și la un zoom de 30x, HX50 oferă o stabilitate a imaginii de două ori mai bună față de modelul Cyber-shot HX200V.
Pentru cei care posedă cunoștințe avansate despre arta fotografică și vor să personalizeze în detaliu fiecare cadru, camera include un cadran pentru modificarea compensării timpului de expunere și un cadran pentru alegerea modurilor manuale P/A/S/M. Patina universală permite atașarea unor accesorii precum blițul sau microfonul, care este indispensabil pentru obținerea unei calități audio superioare în filmările Full HD (50p). Valoarea pachetului este sporită de includerea unui Multi Terminal ce permite utilizarea prin telecomandă – foarte utilă pentru fotografierea cadrelor apropiate și pentru filmare.

Bateria litiu-ion X-type din Cyber-shot HX50 combină cele mai mici dimensiuni de până acum cu o durată de funcționare de invidiat: se pot realiza 400 de fotografii dintr-o singură încărcare. HX50 este disponibil pe piață începând cu luna mai.