Cea mai mare provocare a firmelor în 2018 a fost găsirea angajaților. Aproape 9 din 10 companii au raportat probleme în recrutarea de personal, care se află permanent în căutarea unor salarii mai atractive, arată un studiu realizat de HappyRecruiter pe 750 de companii și 1.100 candidați din 5 țări europene.
Cele mai mari provocări au fost găsirea de candidați (38% dintre cazuri) și convingerea acestora să accepte pachetul de beneficii oferit (23% dintre cazuri). O altă situație sensibilă a fost consemnată la nivelul găsirii anumitor specializări, 21% dintre firmele chestionate acuzând această dificultate.
O situație inedită la nivelul metodelor de căutare a potențialilor candidați o reprezentă social media, folosită din ce în ce mai mult de către angajatori pentru plasarea de anunțuri. 69% din recrutori au declarat că folosesc mai mult rețelele de socializare decât site-urile de joburi față de perioadele anterioare.
Nici anul care urmează nu se anunță mai ușor pentru angajatori. Trei angajați din patru declară că se pregătesc să-și schimbe jobul în 2019. Problema nu este numai a țării noastre, ci a întregii Europe. Cum va afecta această situație salariile românilor, de acasă sau de peste hotare, am aflat de la Andrei Ion, specialist in Resurse Umane și psiholog.