S&P a precizat că a retrogradat la ‘A-/A-2’ de la ‘A/A-1’ băncile Dexia Credit Local, Dexia Bank and Dexia Banque Internationale a Luxembourg, care împreună reprezintă peste 90% din activele consolidate ale Dexia S.A. În plus, aceste ratinguri au fost plasate sub supraveghere cu implicaţii în curs de dezvoltare.

"Retrogradarea reflectă viziunea noastră potrivit cărora tensiunile de pe piaţa interbancară au limitat accesul Dexia pe pieţele de finanţare. În plus, retrogradările iau în calcul viziunea nostră că grupul se confruntă cu o creştere a garanţiilor pentru operaţiunile de hedging",informează S&P.

"Ne aşteptăm să soluţionăm plasarea sub supraveghere după ce vom avea mai multe informaţii cu privire la impactul restructurării asupra operaţiunilor bancare ale Dexia precum şi mai multe detalii cu privire la sprjinul pe care at puea să-l ofere guvernele francez şi belgian", adaugă S&P.

Boardul Dexia urmează să se reunească sâmbătă la Paris pentru a supune la vot un plan de restructurare, după ce guvernele francez şi belgian au promis că garantează finanţarea în condiţiile scăderii dramatice a acţiunilor grupului.