Peștele este o sursă de proteine ​​slabe, nutrienți pentru construirea oaselor și este benefic pentru inimă. Peștii grași, precum somonul, sardinele, tonul, heringul, macroul sau păstrăvul de lac sunt surse bune de acizi grași Omega-3, foarte sănătoși pentru inimă.

În plus, peștele este o sursă bună de vitamina D, proteine, calciu, fosfor, vitamina B și minerale precum fier, zinc, iod, magneziu și potasiu. Iată care sunt beneficiile majore aduse sănătății atunci când mâncăm pește.

De ce aveți nevoie pentru această rețetă de pește

Pentru a face acest fel de mâncare delicios, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Două bucăți de macrou
Sare
Piper
6 cartofi mari
1,5 linguri pastă de roșii
1 lingură sos de soia
2 linguri zeamă de lămâie
3 căței de usturoi, tocați
3 linguri ulei vegetal
Ulei de măsline
Usturoi uscat
100 de grame unt
70-80 de grame de brânză tare, rasă
Pătrunjel

peste
SURSA FOTO: Dreamstime

Modul de preparare

Începeți prin a pregăti peștele. Tăiați aripioarele, capul, coada și oasele coloanei vertebrale. Scoateți cu grijă oasele. Repetați acest proces cu al doilea pește.

Asezonați-i cu sare și piper. Crestați cu un cuțit suprafața peștelui, apoi așezați-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Acum este timpul să pregătiți sosul. Într-un castron, amestecați pasta de roșii, sosul de soia, zeama de lămâie, usturoiul tocat și uleiul vegetal. După ce s-au omogenizat, ungeți bine peștele cu acest sos.

Preîncălziți cuptorul la 180°C/365°F și coaceți peștele timp de 20-25 de minute. După 20 de minute, scoateți-l din cuptor și lăsați-l deoparte.

În timp ce peștele este la cuptor, pregătiți cartofii

În timp ce peștele este la cuptor, pregătiți cartofii. Curățați și tăiați cartofii în forma preferată. Puneți-i pe o a altă tavă, tapetată cu hârtie de copt.

Stropiți cartofii cu ulei de măsline și asezonați-i bine cu sare, piper și usturoi uscat. Tăiați untul în bucăți mici și aruncați-le peste cartofi. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se ține timp de 20-25 de minute.

După ce cartofii au devenit aurii și crocanți, presărați deasupra brânza rasă și lăsați să coacă încă 5-10 minute, până când brânza se topește.

La final, ornați peștele și cartofii cu pătrunjel proaspăt!

Peștele este o sursă surprinzătoare de colagen

Colagenul este o sursă bună de aminoacizi, iar colagenul pe bază de pește se spune că are mai multe beneficii pentru sănătate, decât colagenul de la animalele terestre.

Colagenul pe bază de pește are efecte antioxidante mai mari decât peptidele de colagen derivate din alte alimente proteice. Majoritatea colagenului de pește provine din piele, precum și din oasele mici.

Se crede că consumul de pește slab, cel puțin o dată pe săptămână, scade semnificativ riscul de sindrom metabolic, în principal pentru scăderea trigliceridelor și creșterea lipoproteinelor de înaltă densitate (HDL)-colesterol.