Deși sunt flori frumoase și populare, potrivit tradiției Feng Shui, este bine să fie evităm garoafele în locuință, dar mai ales când vrei să oferi flori unei femei. În cultura populară garoafele și în special cele roșii, sunt adesea asociate cu funeraliile și doliul.

Se crede că aceste flori aduc ghinion și atrag energie negativă în casă.

Evitați garoafele și calele, sunt asociate cu funeraliile și doliul

garoafa
Evitați garoafele. Aduc ghinion și atrag energia negativă. SURSA FOTO: Dreamstime

De asemenea, calele, cunoscute ca plante asociate cu funeraliile, sunt considerate a aduce necazuri dacă sunt ținute în casă. În plus, aceste flori conțin oxalat de calciu, o substanță toxică care poate fi periculoasă dacă este consumată.

O altă floare frumoasă, dar extrem de toxică este leandrul. Și aceasta este de evitat, conform practicilor Feng Shui, deoarece se spune că ar aduce ghinion. În plus, poate provoca chiar decesul dacă frunzele sau florile sunt atinse sau ingerate.

leandrul
Leandrul este o floare de evitat. E toxică și aduce ghinion. SURSA FOTO: Dreamstime

Monstera, o plantă care poate crește la dimensiuni impresionante, este populară în grădinile publice și locuințe. Cu toate acestea, este considerată o sursă de energie negativă și este bine să o evităm.

Fiind o plantă toxică, Monstera nu este recomandată pentru medii interioare, mai ales dacă avem copii sau animale de companie.

Alte plante pe care ar trebui să le evităm în casă sunt hortensiile. Acestea sunt arbuști acidofili, adică au nevoie de un substrat și apă de irigare cu un pH scăzut, între 4 și 6, astfel încât să poată crește bine. Conform practicilor Feng Shui ele reprezintă singurătatea, așa că ar trebui să le evităm în casă.

Plantele de bumbac și cele artificiale nu sunt recomandate de tradițiile Feng Shui

Ca și alte plante, plantele de bumbac sunt veșnice prin natura lor. Boabele de pe plantă sunt ascuțite și, astfel, se crede că vă sfâșie pielea. În plus, plantele de bumbac false nu sunt ușor de curățat și pot avea praf adunat în tufele lor de bumbac.

Prin urmare, ele sunt considerate ghinioniste în Feng Shui. De asemenea, se crede că plantele de bumbac au o energie negativă, ceea ce le face să fie tocmai indicate în interiorul locuințelor.

plante artificiale
Nu țineți prea multe plante artificiale în casă. SURSA FOTO: Dreamstime

În general, și plantele artificiale nu sunt considerate potrivite pentru casă. Aceste plante nu joacă un rol major în consolidarea echilibrului natural din atmosferă, așa cum o fac plantele reale.

S-ar putea să nu fie întotdeauna plante care aduc ghinion în Feng Shui, dar se pot murdări și, astfel, pot reține energia Chi stagnantă. Dacă amplasați prea multe plante artificiale în locuință, nu uitați să le curățați și să îndepărtați des praful de pe ele. Și nu uitați să le înlocuiți cu altele noi odată ce încep să se decoloreze sau nu mai sunt într-o stare bună.