Costa Rica se învecinează cu Nicaragua la nord, cu Marea Caraibilor în nord-est, cu Panama la sud-est şi cu Oceanul Pacific de-a lungul coastei sud-vestice. Având o dispunere de la nord-vest către sud-est, Costa Rica ocupă o suprafaţă de 51.100 km pătraţi şi are o populaţie de 4.872.543 locuitori (estimare iulie 2016), potrivit site-ului www.mae.ro. 

Descoperită de Cristofor Columb în anul 1502, în cea de-a patra călătorie a sa spre Lumea Nouă, potrivit site-ului www.mae.ro şi volumului ”Enciclopedia Statelor Lumii” (2016), Costa Rica a fost locuită, până în 1509, când a fost cucerită de spanioli, de triburile Chorotegas, Huetaras şi Bruncas. 

La 15 septembrie 1821, Costa Rica şi-a proclamat independenţa, alături de celelalte republici central-americane, fiind inclusă în Imperiul Mexican, în perioada 1821-1823. Din 1823 până în 1838, face parte din Federaţia Provinciilor Unite ale Americii Centrale, împreună cu Guatemala, Nicaragua, El Salvador şi Honduras. În 1838, se proclamă republică de sine stătătoare, se arată în volumul ”Enciclopedia Statelor Lumii” (2016). 

 

Ce trebuie să știi despre Costa Rica

Costa Rica este unul dintre puținele state din lume care a renunțat la armată.
Este al doilea cel mai mare exportator de banane din lume.
Prostituția este legală, dar deținerea de materiale pornografice este ilegală.
Restaurantele de fast food precum McDonalds, Burger King și KFC fac livrări acasă.
În Costa Rica nu ai voie să porți ochelari de soare sau pălărie atunci când intri într-o bancă din cauza jafruilor dese care au loc.
90% din producția de cocaină trece prin Costa Rica.
Polițiști de la rutieră sunt ușor de mituit. Aceștia închid ochii pentru 50 de dolari.
Speranța de viață este printre cele mai mari din lume. Mulți americani se retrag în această țară atunci când ies la pensie.
Pădurea tropicală din Costa Rica are mai multe specii de păsări decât Canada şi SUA laolaltă, are mai mulţi fluturi decât toată Africa şi la fel de multe specii de plante cât întreaga Europă.
Costa Rica oferă, pe coastele atlantice şi pacifice laolaltă, peste 1.000 de kilometri de litoral.