Mai mulți jurnaliști ai ziarului The Wall Street Journal au intervievat mai mulți medici din SUA și, în urma acestor interviuri, au întocmit o listă cu sugestii despre setul potrivit de îngrijire la domiciului împotriva coronavirusului.

Ce conține mai exact acest kit de urgență

Cele mai importante produse din acest kit ar trebui să fie produsele de curățare și igienizare a locuinței, produsele și materialele de protecție care să prevină răspândirea virusului cât și câteva medicamente.

Sticlă cu clor sau înălbitor

În orice locuință ar trebui să se regăsescă la loc de cinste, în această perioadă, o sticlă cu clor, una cu înălbitor de rufe pe bază de clor, un dezinfectant pe care să-l folosești când speli pe jos și unul pentru diferite alte suprafețe.

După ce bolnavul a folosit toaleta, aceasta trebuie foarte bine dezinfectată. Atenție mare la mânerul ușii, la butonul vasului de toaletă, robinetul de la chiuvetă și cadă și la toate celelalte obiecte pe care bolnavul le-ar fi putut atinge. De asemenea, trebuie să-ți refaci stocul de detergent de rufe și săpun cu care să te speli bine pe mâini.

Măști de protecție

Pacienţii trebuie să poarte o mască de protecție oricând pleacă din camera lor, iar aceste plimbări ar trebui să fie limitate – cu alte cuvinte, doar „excursii la baie“.

Oricine intră în cameră trebuie să poarte, de asemenea, protecție la nas și gură.

O mască chirurgicală simplă este recomandată pentru uz casnic, dar având în vedere deficienţele, puteţi improviza cu o eşarfă legată în jurul feţei, spune dr. Buchholz.

Dacă ești bolnav, este absolut obligatoriu să porți mască de protecție la gură și nas atunci când părăsești camera, dar și când intră cineva la tine în camerră, de exemplu persoana care te îngrijește. Nu uita că în momentul în care tușești sau strănuți virusul din stropii de salivă poate contamina totul în jur.

Mănuși de latex

Persoana care îngrijește un bolnav infectat cu coronavirus va avea nevoie de mănuși chirurgicale sau din latex atunci când atinge suprafețe și obiecte ce au fost atinse înainte de pacient. De asemenea, veţi avea nevoie de mănuşi, din cauciuc sau din latex, și când intraţi în camera în care este îngrijit cel bolnav sau când curăţaţi. Foarte importantă este și protejarea ochilor cu o vizieră din plastic sau niște ochelari simpli de protecție.

Produse de igienă

Trebuie să ai în casă dezinfectant pentru mâini, perie de unghii, prosoape de hârtie, șervețele. Folosirea regulată a săpunului pentru mâini este, de asemenea, crucială.

„Nu pot sublinia suficient cât este de importantă igiena mâinilor: spălarea mâinilor cu apă caldă şi săpun şi ştergerea suprafeţelor atinse“, spune dr. Chun. Ea recomandă o perie de unghii cu care femeile să se frece sub unghii.

Prosoape de hârtie

În cazul în care baia este folosită de mai multe persoane, bolnavii ar trebui să folosească prosoape de hârtie de unică folosinţă în loc de un prosop de mâini, spune dr. Buchholz.

„Periuţele de dinţi nu trebuie să fie una lângă cealaltă“, mai spune el.