Unul dintre cele mai mari fonduri din lume, Berkshire Hathaway, administrat de miliardarul Warren Buffett a desfăşurat în perioada aprilie-iunie 2011 cea mai amplă campanie de achiziţie de acţiuni listate la Bursă din ultimii trei ani. Fondul a cumpărat titluri de 3,62 miliarde de euro în cea mai amplă mişcare trimestrială din 2008 până în present. Este pentru prima dată  în ultimii trei ani cînd Buffett cumpără într-un trimestru mai multe acţiuni decât obligaţiuni. Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în 2008, la puâin timp după prăbuşirea Lehman Brothers.
Mişcarea miliardarul pare una lispită de inspiraţie în condiţiile în care, în present, bursele lumii experimentează una dintre cele mai importante scăderi din ultima vreme. Buffett, supranumit şi oracolul din Omaha, este recunoscut însă pentru deciziile sale considerate extrvagante care i-au adus însă câştiguri importante în timp. În ultima săptămână, valoarea celor mai importnate trei titluri bursiere  din portofoliul Berkshire Hathaway a scăzut cu peste 1,6 miliarde de dolari.   
 
Chiar astăzi, fondul administrat de Buffet a anunţat că a făcut o ofertă de 3,25 miliarde de dolari pentru titluri ale  Transatlantic Holdings, companie ale cărei titluri scad de zece zile consecutive.