Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi seară, că soţia sa se va prezenta la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru audierea în cazul dosarului privind casele de la Sibiu. Șeful statului a evitat, însă, să spună și când anume va avea loc această audiere. “Binenţeles (că va merge -n.r.), nu avem nimic de ascuns. Aceste speculaţii sunt total fără suport”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. Întrebat când se va întâmpla această audiere, şeful statului a evitat însă un răspuns concret.

Soția președintelui  a fost aşteptată, luni, la Parchetul General pentru audieri, însă avocatul acesteia a depus un certificat medical din care rezultă că aceasta nu se poate prezenta din cauze medicale. A fost pentru a doua oară când Carmen Iohannis nu s-a prezentat la Parchet.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse de Lumea Justiţiei împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu manoperele prin care cuplul prezidenţial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparţineau statului român şi erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis. În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soţii Iohannis au obţinut 320.000 euro, până când instanţele braşovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare declarându-i cumpărători care nu pot invocă buna-credinţă, precum şi actele de moştenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.