Ce se va întâmpla cu facturile uriașe de la gaze? Daniel Fenechiu a spus clar: Problema trebuie privită cu calm

Așadar, Daniel Fenechiu a declarat în emisiunea „Legile Puterii” că s-a luat decizia intervenției pentru lunile februarie și martie iar 2,2 milioane de facturi vor fi anulate de Eletrica. Totodată, este realizată și o reverificare a tuturor facturilor.

„Nu cunosc niciun băiat deștept care să fie „abonat” la afacerile din energie. Spre deosebire de alții, nu sunt specialist în energie, nu mi-aș permite să par atoateștiutor. Cel care trebuie să dea explicații este cel care are informațiile. Eu știu ce am văzut în spațiul public. S-a luat  decizia intervenției pentru lunile februarie și martie, știu că sunt 2,2 milioane de facturi pe care Eletrica le anuleaza și se face o reverificare a tuturor facturilor. Nu știu dacă refacerea facturilor se va face la îndemnul autorităților. Eu la gaze am și acum un excedent, iar la lumină nu mi-a venit factura mărită. Am selectat o ofertă, mi-am încheiat un contract cu furnizor. La părinții mei, la țară, a venit o factură semnificativă la gaze. Noi, familia, ne ocupăm de factura prinților, dar suntem interesați ca prețul să fie unul corect. Trebuie să privim cu calmul necesar această criză”, a declarat Daniel Fenechiu.

Situația actuală va fi rezoltată, fără debranșarea niciunui consumator

De asemenea, acesta a a spus și că „oamenii din guvern sunt preocupați să rezvole problema” iar situația actuală va fi rezoltată, fără debranșarea niciunui consumator.

„Oamenii din guvern sunt preocupați să rezvole problema. Un cetățean care vede o factura mărită are posibilitatea să vorbească la ANPC sau cu furnizorul. Sunt discuții de stornare a cestor facturi, nu știu dacă este o decizie forțată în acest sens. Sun convins că aceasta situație va fi rezolvată, nu va fi debranșat niciun consumator. Pe noi nu ne adună nimeni la PNL să discutăm despre facturile la gaze. Lăsăm specialiștii să facă asta”, a completat Daniel Fenechiu.