Asta poate avea un impact semnificativ asupra modului în care ne simțim, afectând totul, de la nivelul de energie de zi cu zi, până la imunitate.

Conform experților, lipsa cărnii din alimentație poate afecta și creșterea părului.

Vitaminele și mineralele din alimente joacă un rol important în ciclul de creștere a foliculului de păr. O dietă lipsită de nutrienții necesari poate duce la căderea părului. Studiile sugerează că deficiențele de vitamina B12 și vitamina D, biotină, riboflavină, fier și alți nutrienți sunt asociate cu căderea părului.

O dietă echilibrată, bogată în aceste vitamine și minerale, poate ajuta la promovarea creșterii părului, mai ales dacă vă confruntați cu căderea părului. De aceea, trebuie să vă asigurați că obțineți nutrienții necesari organismului fie din alimente, fie din suplimente, potrivit Well and Good.

Nutrienții necesarului părului provin în principal din carne

„Nutrienții necesarului părului, cum ar fi fierul, biotina, vitamina D, vitamina B12 și seleniul, provin în principal din carne, așa că este bine să luați nutrienții pentru păr din surse vegetale atunci când nu mâncați carne”, spune medicul dermatolog Monica Cho.

Acest lucru ar putea însemna că părul nu crește la fel de repede ca înainte și poate duce la subțierea firelor de păr și căderea excesivă.

Puteți să mâncați nuci, fasole, semințe, linte

Dacă nu mâncați carne, ea recomandă „suplimentarea dietei cu mai multe nuci, semințe, fasole și linte, pentru a încorpora nutrienții importanți părului”. Ideea că vegetarienii și veganii nu își pot satisface nevoile zilnice de nutrienți (în special de proteine) este o concepție greșită, consideră ea.

Nucile au un profil optim de acizi grași, incluzând în general concentrații mari de acizi grași mono și polinesaturați. În special au acizi grași omega-3, care sunt excelenți pentru creier, explică expertul în nutriție Wendy Bazilian.

Un studiu realizat de Imperial College London arată că oamenii care consumă cel puţin 20 de grame de nuci zilnic au şanse mai mici de a dezvolta boli grave. Nucile reduc riscul de a avea o boală de inimă cu aproape 30%, pe cel de cancer cu aproape 15%, iar pe cel de moarte prematură cu aproape 22%. Consumul de nuci este asociat cu o scădere de 40% a riscului de diabet. O altă descoperire a studiului este că nucile reduc, la jumătate, riscul de a muri din cauza unei boli respiratorii.

Subiecţii studiului au mâncat o varietate de oleaginoase precum nuci, alune, migdale, alune, caju, fistic, nuci pecan, nuci braziliene şi arahide.Toate aceste alimente protejează organismul de boli de inimă şi reduc riscul de moarte prematură.

Bazați-vă pe suplimente!

Dr. Cho recomandă ca persoanele vegetariene să se bazeze pe suplimente, care conțin nutrienți buni pentru a-i ajuta pe cei care nu mănâncă carne. „Absorbția poate fi complexă. Factori cum ar fi dezechilibrele microbiomului, deteriorarea mucoasei intestinale, alergiile alimentare, anti-nutrienții și aciditatea stomacală scăzută pot afecta digestia generală și absorbția nutrienților”, spune dr. John Diorio.

„Există suplimente pentru creșterea părului care utilizează ingrediente care conțin în mod constant aceiași fito-activi precum și ingrediente care au o biodisponibilitate îmbunătățită, cum ar fi vitamina C lipozomală și metil B12, care sunt mai ușor de recunoscut și utilizat de organism”, subliniază ea.