Bananele pot fi mâncate și de diabetici?

Cu toate acestea, persoanele cu diabet evită să mânânce banane. Site-ul The Healthy arată dacă există motive pentru ca banana să fie un aliment interzisă diabeticilor.

Toate fructele sunt surse excelente de fibre pentru echilibrarea zahărului din sânge, de minerale și vitamine. Iar bananele nu fac excepție. Aceste fructe sunt bogate în potasiu, un mineral despre care se știe că ajută la scăderea tensiunii arteriale. Potasiul ajută, de asemenea, la întărirea oaselor și la reducerea riscului apariției pietrelor la rinichi.

Cum ajută bananele la diabetul de tip 2

Cercetările spun că banana este o adevărată minune nutrițională. Conține antioxidanți care pot stimula imunitatea și pot reduce riscul de boli cronice, potrivit cercetărilor publicate în ”Food Chemistry”. Bananele conțin, de asemenea, fibre, despre care se știe că îi ajută pe cei cu diabet de tip 2, deoarece acţionează pentru a încetini digestia și a ajuta la echilibrarea zahărului din sânge.

Potrivit nutriționiștilor, acest fruct versatil nu ar trebui eliminat complet din dieta persoanelor care suferă de diabet. Ei susțin că și persoanele care au probleme cu glicemia se pot bucura în siguranță de acest fruct delicios, bogat în substanțe nutritive.

Există trei moduri în care diabeticii pot mânca banane fără să se teamă de creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Combinați bananele cu alte alimente. Care sunt cele mai bune variante

O modalitate simplă de a încetini creșterea zahărului din sânge provocată de alimente bogate în carbohidrați este combinarea lor cu alte produse care conțin nutrienți mai ușor digerat, cum ar fi grăsimile și proteinele.

Deoarece iaurtul grecesc este bogat în proteine, adăugarea unor felii de banane poate diminua impactul pe care carbohidrații din ambele alimente îl vor avea asupra nivelului de glucoză.

Untul de arahide este o altă combinație excelentă pentru banane, deoarece este bogat în proteine ​​și grăsimi sănătoase pentru inimă. Pregătiți la micul dejun un bol de fulgi de ovăz cu banane și unt de arahid și nu veți avea probleme cu glicemia!

Mâncați o jumătate de banană

Bananele conțin în mod natural zahăr. Cu toate acestea, porția recomandată (de o jumătate de banană mare) conține doar 15 grame de carbohidrați. Tăiați banana în două, înainte de a o decoji. Apoi acoperiți partea expusă a fructului neconsumat cu folie de plastic pentru a preveni să devină maronie și păstrați-o la frigider.