„A fost selectat un consorţiu chinezo-turc cu care urmează să avem discuţii în perioada următoare, cei de la Comisia Naţională de Prognoză împreună cu Ministerul Transpotrurilor, pe parte tehnică, pentru a identifica cele mai bune soluţii, a afirmat ministrul Transporturilor.

Totuși, cu privire la termenul de finalizare a lucrărilor, Budăi evită să se pronunțe, afirmând totuși că lucrările vor începe „cât de repede se poate”, deoarece nu vor exista blocaje pe partea administrativă.

„Nu vreau să avansez un termen. (…) „După finalizarea contractului care va fi încheiat între statul roman şi acest consorţiu bineînţeles că va veni şi acel calendar, eu vă spun că va fi unul care va fi făcut în regim de urgenţă”, a precizat ministrul.

Răzvan Cuc a evitat să se pronunțe și cu privire la posibilitatea ca acest proiect să se realizeze în parteneriat public-privat.

„Asta am spus. Nu pot să vă spun detalii, asta vă poate spune domnul Ghizdeanu, de la prognoză, că dânsul a lucrat la acest proiect, n-am lucrat noi. Noi, de la Ministerul Transporturilor, i-am asigurat suportul din punct de vedere tehnic, adică i-am pus toată documentaţia tehnică la dispoziţie”, spunea el.