Iată câteva informaţii pe care nu le ştiai despre producătorul de materiale de joacă:
Fondat de către meşterul tâmplar Ole Kirk Christiansen în urmă cu 80 de ani, grupul este astăzi prezent în peste 130 de țări.

Filiala din România a LEGO Group a fost înființată la sfârșitul anului 2011, dar şi-a început oficial activitatea la 1 ianuarie 2012. Brandul LEGO este în acest moment lider pe piața locală de jucării , înregistrând o dublare a cotei de piața în perioada iulie 2011 –  iulie 2012 .

Grupul LEGO este al treilea producător de jucării din lume ca nivel al vânzărilor în 2011, după Mattel şi Hasbro.

LEGO a fost şi este o afacere de familie. În prezent, grupul este deţinut şi condus de membrii generaţiilor trei şi patru din familia fondatorului Ole Kirk Christiansen.

În jur de 140 de designeri de 20 de naţionalităţi diferite realizează în prezent designul materialelor de joacă.

Piesele LEGO sunt realizate în fabricile pe care grupul le deţine în Danemarca, Ungaria, Cehia şi Mexic. În 2011, de pildă, grupul a produs peste 36 de miliarde de elemente, adică 68.000 de piese pe minut, sau 1.140 pe secundă. Există, în prezent, aproximativ 4.200 de elemente diferite în 58 de culori diferite.

În 1968, grupul inaugurează primul parc de distracţii LEGOLAND, în Billund, iar în 1997, LEGO lansează primul joc video. În acest an, cel de-al şaselea parc va fi inaugurat de grup, în apropiere de Singapore.

Primul personaj marca LEGO a fost lansat pe piaţă în 1978, urmând ca până astăzi să fie vândute cca. 4 miliarde de figurine. Acestea reprezintă de la astronauţi, poliţişti, războinici, până la personajul Harry Potter, la Moş Crăciun sau Spider Man.
În medie, fiecare individ deţine câte 80 de piese LEGO, iar aproximativ opt seturi LEGO sunt vândute în fiecare secundă. Pe parcursul sărbătorilor de iarnă, 28 de seturi se vând în fiecare secundă.