La acest lucru nu s-ar fi așteptat nimeni. După nouă ore de audieri, soția și copiii lui Gheorghe Dincă au avut parte de o protecție de neînțeles. Aceștia au ieșit fără să dea declarații, dar au beneficiat și de un tratament preferential.

Autoritățile i-au protejat pe aceștia. Elena Dincă și copiii, doi bărbați și o femeie, au fost audiați la sediul central DIICOT timp de nouă ore. La ieșirea din sediul instituției aceștia au fost scoși cu o mașină a poliției, pentru a Evita întâlnirea cu jurnaliștii. Este cel puțin ciudat acest comportament al poliiștilor mai ales că familia Dincă a avut un comportament reprobabil la adresa anchetatorilor.

Aceștia au făcut un scandal imens în instituție, conform spuselor lui Tonel Pop, avocatul familiei Melencu.

„La unii le-am putut pune întrebări. Au făcut scandal imens că nu vor ca mama lor să fie întrebată de avocați. Aproape că au vrut să mă dea afară. Au făcut o revoltă, scandal mare. Că ce caut eu acolo. Au început să ne certe, țipau incredibil. Cel care e anchetat a țipat la anchetator. Că de ce se permite așa ceva. Ei se cred victime. Au început să conducă ancheta cum face dincolo și Dincă. Declarații aiuristice, aberații”, a dezvăluit Tonel Pop la ieșirea de la audieri.

La intrarea în sediul DIICOT, copiii femeii i-au bruscat pe ziariști.