"În primul rând, e vorba de acele averi – sper să nu greşesc acum – unde diferenţa între veniturile pe care le-ai obţinut şi veniturile pe care le ai afişate este mai mare – cred că nu greşesc – de 500 de milioane de lei vechi sau 10.000 de euro, care sunt 400 de milioane de lei vechi, ceva de genul acesta, nu-mi mai amintesc exact în lege. Deci din start aici nu intră profesorul, medicul, funcţionarul obişnuit, că nu au ei diferenţă între venituri de o jumătate de miliard de lei vechi. Deci din start ne ducem la un grup ţintă, care este cel pe care îl vede şi afişat public de cele mai multe ori, cu firme în faliment, dar cu Mercedes, cu maşini de lux şi cu vile".

Cum va fi verificată averea

"Codul Fiscal are patru metode de verificare şi vine şi se uită Fiscul – are un departament special creat pentru cei care au averi mari, să-i investigheze, să-i analizeze – şi se uită aşa şi spune: "Ia să vedem metoda, prima dată, a controlului veniturilor, cât ai declarat tu la Fisc că ai făcut în anul 2011, cât ai tu avere în curte?" Dacă este un decalaj mai mare decât suma pe care a menţionat-o, 10.000 de euro, tot ce este peste se impozitează cu 16% – asta e prima soluţie, imediat banii la buget şi te trimite dosarul la DNA, dacă e vorba de o infracţiune, dar prima dată s-a impozitat cu 16%, ţi-am luat banii", a explicat Boc, care a precizat că "pe mine mă interesează dacă ţi-ai plătit taxele la stat".

"Finalul merge şi DNA-ul şi Parchetul, verifică dacă acele surse sunt legale, le verifică în detaliu şi ei fac ancheta penală, sau este a doua metodă, comparaţia cu cheltuielile pe care le faci, se uită lumea şi zice: "Domnule, cam multe concedii ţi-ai făcut tu vara asta, unul la Monte Carlo, unul pe la nu ştiu pe unde, acolo ai făcut nişte cheltuieli, ia să vedem ce venituri ai avut tu anul ăsta, că tu ai avut…"

"O să îl supăraţi pe domnul Videanu", a replicat Robert Turcescu.

"Domnul Videanu sunt convins că poate să arate până la ultimul euro cum a câştigat şi cum îl cheltuie. E un om care şi-a câştigat pe cont propriu toată averea", a afirmat premierul.