Potrivit acestuia, în momentul în care ai un animal de companie și îl scoți afară, ar fi bine să nu fie nevoie de niciun fel de declarație, deoarece plimbarea cu animalul are loc de mai multe ori pe zi.

Totodată, profesorul Rafila înțelege faptul că poliștii trebuie să își facă treaba în aceste momente însă „legea trebuie să reflecte și un anumit spirit”.

Alexandru Rafila este optimist și consideră că lucrurile poti fi reglementate „extrem de simplu”, pentru a nu mai exista astfel de dileme și pentru ca oameni să își poată plimba liniștiți animalul de companie, de câte ori este nevoie pe zi, fără presiune.

„Am un mic cățel, un Westie. Trebuie să ieșim de două ori pe zi la plimbare cu el. Până acum, nu am fost abordați de nimeni să verifice declarația pe proprie răspundere.

Dar mi se pare totuși evident că dacă cineva iese pe lângă bloc să-și plimbe cățelul nu are nevoie de niciun fel de declarație. Nu spun că cei care solicită declarația fac ceva greșit, așa este legea în momentul de față, dar legea trebuie să reflecte și un anumit spirit. Aici este vorba despre spiritul legii care trebuie să fie permisiv atunci când este evident că sănătatea publică nu este pusă în pericol. Lucrurile se pot reglementa extrem de simplu”, a zis profesorul Alexandru Rafila într-un interviu acordat pentru DC News.

foto: INQUAM Photos George Calin