Deși ne dorim cele mai avansate performanțe, s-a dovedit faptul că ele nu sunt necesare întotdeauna. Cu cât potențiala alegere este mai recent lansată, cu atât vei fi nevoit să acorzi un buget mai mare. Prețul mai poate fi influențat și de către brand. Iar dacă nu ești familiarizat cu utilizarea avansată a calculatorului, un laptop cât mai performant poate fi în zadar, căci nu vei reuși să-l exploatezi la adevărata valoare a acestuia, care cu timpul va fi în scădere atât la preț de achiziție, cât și la cel de vânzare.

 

  • Laptop Gaming HP Omen 15-dc0000nq (Procesor Intel® Core™ i5-8300H (8M Cache, up to 4.00 GHz), Coffee Lake, 15.6″ FHD, 8GB, 256GB SSD, nVidia GeForce GTX 1050Ti @4GB, Win10 Home, Negru) = 4000 lei

Iar dacă ești pasionat de industria IT, de fotografie, de jocuri sau dacă calculatorul înseamnă o meserie pentru tine, atunci este mai mult decât recomandat să investești în acesta.

Iată așadar care sunt criteriile de care trebuie să ții cont în alegerea unui laptop

Cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le ai în vedere când îți achiziționezi un laptop

 

  1. Performanțele

Deși design-ul poate părea unul inovator și sofisticat, performanțele sunt cele care influențează atât prețul, cât și facilitatea în utilizare. Spre exemplu, un laptop gaming vine la pachet cu numeroase funcții față de un laptop obișnuit, de uz larg. Cel mai important aspect este memoria internă sau memoria flash, cât și memmoria RAM. Îți poți achiziționa un simplu laptop cu proprietăți medii, însă costurile de investiție pentru o placă de memorie sau un hard extern pot fi mult mai ridicate decât cele pentru un laptop performant. Există și anumite caracteristici ce nu se pot schimba în timp, motiv pentru care trebuie să-ți pui neapărat întrebarea dacă ai nevoie de un astfel de laptop sau de unul mai slab, și dacă ești dispus să investești extra.

  • Laptop Gaming Asus ROG Strix G531GU-AL001 (Procesor Intel® Core™ i7-9750H (12M Cache, up to 4.50 GHz), Coffee Lake, 15.6″ FHD, 8GB, 512GB SSD, nVidia GeForce GTX 1660Ti @6GB, Negru) = 5000  lei

 

  1. Calitatea

Un laptop de gaming este mult mai rezistent decât unul obișnuit, fiind realizate din accesorii și materiale mai bune și mai rezistente. Astfel, durata lui de viață poate crește considerabil. Analizează bine situația și analizează dacă o investiție de câteva sute de lei peste bugetul inițial nu e o opține mai bună, ce asigură durabilitatea sa.

  • Laptop Gaming Lenovo Legion Y540 (Procesor Intel® Core™ i7-9750H (12M Cache, up to 4.50 GHz), Coffee Lake, 17.3″ FHD, 16GB, 512GB SSD, nVidia GeForce GTX 1660Ti @6GB, Negru) = 5559 lei
  1. Portabilitatea

Invenția laptopurilor a avut drept scop primar conceperea unor device-uri portabile, pe care să le poți lua oriunde și oricând, fapt ce nu se putea face întocmai cu mare ușurință atunci când vine vorba de un calculator obișnuit.

 

  • Laptop Gaming MSI GS75 Stealth (Procesor Intel® Core™ i7-9750H (12M Cache, up to 4.50 GHz), Coffee Lake, 17.3″ FHD, 16GB, 1TB SSD, nVidia GeForce RTX 2070 @8GB, Negru) = 11200 lei

Este bine să ții cont de dimensiuni. Pentru un unghi de vizualizare mai bun și mai ridicat te poți orienta către laptop-urile ce depășesc 15”, însă trebuie să ții cont că dacă călătorești foarte mult ele nu vor mai fi la fel de pliabile precum laptop-urile 2 în 1 sau cele cu un display mai mic.

 

În concluzie, de fiecare dată când ai nevoie de un laptop nou sau îți dorești să-l înlocuiești pe cel  actual cu o versiune nouă, nu uita să ei în calcul aceste aspecte.