CB Richard Ellis Group, Inc. anunta azi achizitionarea companiei Eurisko Consulting SRL, cea mai mare firma independenta romaneasca de real estate. Pretul tranzactiei este de aproximativ 35 milioane USD, cifra ce se poate ajusta usor in functie de auditul post-semnarii contractului de vanzare-cumparare.

Achizitia creste disponibilitatea CB Richard Ellis de a furniza servicii comerciale de real estate la cel mai inalt nivel in Europa Centrala si de Est (CEE), prin oferirea unei pozitii de top intr-una dintre regiunile cu cea mai rapida crestere economica din ultima perioada.

Integrarea in UE, puternica crestere economica, la care se adauga forta de munca ieftina si bine pregatita au alimentat ascensiunea rapida a pietei romanesti de real estate din ultima vreme. Aceasta achizitie este cu atat mai mult semnificativa deoarece sporeste capacitatea CB Richard Ellis de a prezenta oportunitati dintre cele mai vaste investitorilor aflati in cautarea yield-urilor ridicate in CEE. In plus, ofera companiei posibilitatea sa consilieze clientii corporatisti care considera Romania ca o destinatie pentru sediile lor de “back office” sau de “support centers”.

Mike Strong, Presedintele CB Richard Ellis, EMEA, a declarat: “Romania a devenit o tara de interes strategic pentru clientii nostri in drumul lor catre oportunitatile din Est. Aceasta ultima achizitie ne permite sa raspundem necesitatilor acestor clienti si ne intareste pozitia in importanta regiune a Europei Centrale si de Est.”

Radu Lucianu, Managing Partner la Eurisko, a adaugat: “Imbinarea resurselor cu CB Richard Ellis ne ofera accesul direct la experienta si expertiza internationala a celei mai mari companii de servicii comerciale in real estate din lume, ceea ce va fi in beneficiul clientilor nostri. Ne asteptam la o foarte buna colaborare cu CB Richard Ellis Group si cu investitorii care sunt deja clientii acesteia si activeaza in regiune.”

Data: 8 februarie 2008

Sursa: Eurisko