Cazul sau este unul ieșit din comun și scoate la iveală încă o data o lege mult prea permisiva, care trimite înapoi în stradă violatori sau pedofiili periculoși..

 “Asta este cea mai tristă parte a acestui caz și cred că ar trebui să fie în atenție publică, faptul că poliția tratează agresiunea sexuală cu o lejeritate intolerabilă.”, este părerea sociologului Ana Bulai.

 În vară anului trecut, Bogdan Giuseppe a fost trimis în judecată pentru 31 de violuri, 23 de agresiuni sexuale și 48 de acte de violare a vieții private. 92 de femei ar fi fost agresate de el. Cu toate acestea, judecătorii au ales să îl lase la arest la domiciliu, pentru că apoi bărbatul să umble liber, pe străzi. N-a durat mult până când Giuseppe Bogdan s-a întors la apucăturile care l-au făcut “celebru”.

 Iată că, în urmă cu câteva zile, Bogdan Giuseppe a fost reținut pentru a două oară pentru aceleași acuzații, de viol. Procurorii spun că acesta pusese la cale o rețea bine gândită, prin care să își atragă victimele. Bărbatul a creat mai multe domenii de e-mail, pe care le poștă pe internet că adrese de corespondența pentru interviuri de angajare, pentru diverse posturi. Femeile care se arătau interesate ajungeau la cabinetul așa-zisului psihiatru care trebuia să le testeze.

 Totul se petrecea la un cabinet improvizat, de la marginea orașului, înțesat de camere video, unde presupusul medic le sugera pacientelor să se dezbrace și, spun anchetatorii, pe multe le-ar fi drogat și violat. 70 de femei ar fi căzut în plasă “doctorului” Giuseppe Bogdan dar puține dintre victime au îndrăznit să facă declarații.

 “Mi-a spus că trebuie să iau o pastilă pentru un test anti-dopping. Pe moment, nu m-am gândit, și am luat acea pastilă. Începusem să mă simț puțin cam rău, mă durea capul și mă simțeam așa, ușor amețită. (…) Mi-a spus că o să iasă din cabinet, că mă lasă să mă dezbrac, că îmi va face și un control ginecologic (…) Atunci, i-am zis că un control ginecologic nu se face pe o masă de masaj și că eu am venit la un test psihologic, nu ginecologic”, este mărturia uneia dintre victime.  

 În ani de zile nimeni, niciunul dintre apropiații “medicului” nu și-a dat seamă de comportamentul deviant al acestuia și mai grav este că în mai bine de 1 an de zile, bărbatului nu i s-a decis pedeapsă de către instituțiile abilitate. 

 Cum este posibil acest lucru, dar și ce spune în apărarea să Giuseppe Bogdan, puteți află urmărind un material inedit, marca “Asta-i România!”, duminică, de la 17:15, emisiune realizată și prezentată de Mihai Ghiță.