Adolescentele care au plecat, joi, 27 mai 2021, spre şcoală, dar nu s-au mai întors în centrul în care erau îngrijite, au fost găsite de către poliţie.

Cazul Caracal nu s-a mai repetat la Corabia

Marina Ortensia şi Bella, eleve în clasa a VII-a la o şcoală gimnazială din Corabia, judeţul Olt, au fost găsite în localitatea Osica de Sus, unde locuieşte mama uneia dintre ele, localitate situată la aproape 60 km de Corabia.

Cele două au plecat joi, 27 mai 2021, spre şcoală, însă nu au ajuns nici la şcoală şi nici, după şcoală, la centrul de tip familial în care locuiau, în Corabia. Personalul care le avea în grijă a anunţat în cursul serii de joi Poliţia, fiind demarate căutările.

Conform reprezentanţilor DGASPC, una dintre fete este îngrijită încă din 2009 în sistemul de protecţie, iar cealaltă a ajuns în centru în cursul anului trecut. „Astăzi, în jurul orei 18.00, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au identificat cele două minore căutate.

Acestea se aflau pe raza pe raza comunei Osica de Jos. Minorele au declarat că nu au fost victimele niciunei infracţiuni pe perioada plecării din centrul de tip familial. Cele două fete vor fi internate într-un centru din cadrul D.G.A.S.P.C. Olt“, au transmis reprezentanţii IPJ Olt.