Un fost preşedinte al consiliului de administraţie al băncii austriece naţionalizate Hypo Group Alpe Adria (HGAA) a fost arestat preventiv într-un caz de corupţie, transmite AFP.

Wolfgang Kulterer, în vârstă de 56 de ani, a fost acuzat de procurorii austrieci de abuz de încredere, preşedintele consiliului de administraţie al HGAA acordând credite care au adus băncii pierderi de milioane de euro.

Kulterer este anchetat de mai multe luni şi a fost arestat vineri, procurorii temându-se că acesta va părăsi ţara. El riscă o pedeapsă de până la zece ani de închisoare. Bancherul a fost condamnat în 2008 la plata unei amenzi de 140.000 de euro pentru falsificarea actelor contabile ale băncii.

La sfârşitul anului trecut, Hypo, controlată la acea dată de banca germană de stat BayernLB, a fost naţionalizată pentru a se evita un faliment care risca să afecteze sectorul financiar din regiune.

BayernLB a cumpărat HGAA în 2007, iar tranzacţia face obiectul unei anchete în Germaia şi Austria, din cauza pierderilor considerabile pe care le-a provocat.