Potrivit graficului de încasări stabilit în funcţie de numărul de pasageri, aeroportul va încasa în 2015 3,19 milioane euro şi în 2020 5,12 milioane euro.

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Otopeni reprezintă unul dintre paşii realizării politicii investiţionale a Guvernului, precum şi o carte de vizită a României pentru străinii care vin în ţara noastră, a declarat premierul Emil Boc, marţi, la inaugurarea obiectivului.

”Este o investiţie de 60 milioane de euro derulată de Guvern prin Compania Aeroporturi Bucureşti şi reprezintă un succes al politicii investiţionale a Guvernului”, a spus Boc.

Potrivit premierului, inaugurarea acestui obiectiv indică şi faptul că România este pregătită să adere la spaţiul Schengen şi îndeplineşte toate condiţionalităţile tehnice în acest sens.

Primul zbor care a sosit la noul terminal al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti este cursa TAROM ROT372 Bruxelles – Bucureşti, zborul fiind efectuat cu aeronava Boeing 737-700, singura aeronavă din flota TAROM cu identitatea vizuală SkyTeam.
SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: