Marile bănci şi-au plătit datoriile cu dobândă, dar guvernul nu şi-a recuperat încă banii pompaţi în bănci de talie medie şi mică. Lista completă a băncilor care au beneficiat de ajutor de stat şi banii care i-au returnat poate fi accesată aici.

Fannie şi Freddie au fost companii private create de guvernul federal pentru a uşura accesul populaţiei la credite ipotecare. Ele s-au prăbuşit în 2008 şi au fost preluate de guvern. Deocamdată, tot profitul pe care îl fac este direcţionat către autorităţile statului, crescând astfel nivelul datoriei returnate.

Gigantul din asigurări AIG este încă deţinut în procent majoritar de guvern. Dar asta se va schimba curând. Trezoreria a vândut până acum o parte din acţiunile achiziţionate ca parte din programul de salvare şi tocmai a anunţat că va mai vinde alt pachet în valoare de 18 mld. dolari.

Banii pentru industria auto au mers către două companii: General Motors şi Chrysler. Guvernul încă deţine o porţiune importantă din GM, a cărei valoare reprezintă aproape suma integrală virată de statul american către această industrie.

SURSA: NPR