"Eu estimez că tot anul viitor este loc pentru defăşurare. Dacă va apărea acel regulament al BNR care să prevadă pentru creditele în euro avansuri mult mai mari, de 20-30%, atunci întrevăd un ritm de creştere mai susţinut în accesarea programului Prima Casă", a spus Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), citat de Agerpres.

"Momentan sunt doar discuţii. A mai apărut o discuţie în care FMI a spus că e numai pentru creditul de consum. Până nu ştim care va fi finalul actului normativ nu putem să facem estimări", a completat Şaramet.

Poate beneficia de credit Prima Casă 4 orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită, sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 metri pătraţi.

La sfârşitul lunii martie, Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care a stabilit să împartă cu băncile garanţiile privind creditele pentru cumpărarea de locuinţe prin programul "Prima Casă", astfel încât plafonul total al garanţiilor oferite să se suplimenteze. Garanţia este împărţită în proporţie de 50% şi 50% între stat şi bancă.